تبديل حال بد به حال خوب
مکانيزم جريان عصبي در اصل به صورت خودکار و اغلب بدون دخالت مستقيم و آگاهانه ي افراد عمل مي کند. در نتيجه گاهي افراد در حالت روحي مثبت، با نشاط و سرشار از انرژي هستند و گاهي در حالت روحي منفي، ضعف و بي حوصلگي
نويسنده: دکتر شاهرخ اميري
مکانيزم جريان عصبي در اصل به صورت خودکار و اغلب بدون دخالت مستقيم و آگاهانه ي افراد عمل مي کند. در نتيجه گاهي افراد در حالت روحي مثبت، با نشاط و سرشار از انرژي هستند و گاهي در حالت روحي منفي، ضعف و بي حوصلگي قرار مي گيرند. بيش تر انسان ها چون دلايل اين حالت ها را نمي دانند، براي تغيير و يا مهار آن ها هم نمي توانند کاري انجام دهند.
با توجه به اين که احساس و حالت هاي روحي ما تحت تأثير افکارمان قرار دارد، براي اين که با نشاط، فعال و سرشار از شور و شوق باشيم، مي بايست افکار خود را مهار کنيم و انديشه هاي مان را در مسير مثبت قرار دهيم.
انديشه هاي سازنده و مثبت، احساس و روحيه ي شاد و سرشار از انرژي را مي سازند، و افکار بازدارنده و مخرب، احساس و روحيه ي منفي را در افراد به وجود مي آورند. اما آيا مي توان آگاهانه خود را در مسير انديشه هاي مثبت قرار داد و روحيه ي بهتر و عالي تري ساخت؟
حوادث و رويدادهاي بيروني، خارج از اختيار و کنترل ما هستند، ولي چگونگي برداشت از آن ها در اختيار ماست و هر کسي با توجه به دانش، تجربه، هدف، معيار، آگاهي، وضعيت جسماني و پيش داوري هاي خود از حوادث و رويدادهاي بيروني برداشت هايي متفاوت از ديگران دارد و متناسب با آن، واکنش هاي ويژه اي بروز مي دهد.
به طور يقين، افراد خوشبخت اهداف شفافي دارند، مي دانند چه مي خواهند و باور دارند که آن را با تلاش و کوشش به دست خواهند آورد. آن ها از رويدادها و محرک هاي بيروني برداشت هايي آگاهانه دارند که در جهت تقويت و عالي شدن روحيه شان برنامه ريزي شده است. در واقع، فرق بين افراد خوشبخت و ديگر افراد در چگونگي کنترل و برداشت هاي مغز از محرک ها و رويدادهاست. افراد خوشبخت خود را عامل مهار کننده ي روحيه ي قوي يا ضعيف خود مي دانند، نه تابع بي اختيار رويدادها و محرک ها. در حالي که ساير افراد نمي توانند روحيه ي خود را مهار کنند، و تحت تأثير افکار منفي، از حوادث به طور خودکار برداشت هاي منفي و يأس آوري دارند.
به طور کلي، وقتي موضوع و مسئله ي شاد و زيبايي را در نظر بياوريم، از نظر روحي و جسمي سرحال و شاد مي شويم، در حالي که اگر همان مسئله را از بُعد دردناک و ناراحت کننده اي تجسم کنيم، بر روان و جسم خود اثر منفي گذاشته، غمگين و ناراحت خواهيم شد. به عنوان مثال: شما با کسي قرار ملاقات گذاشته ايد ولي او به هر دليل سر قرار حاضر نشده است، تأخير او برحسب اين که شما چگونه فکر کنيد بر چگونگي برخوردتان با موضوع تأثير خواهد گذاشت. اگر در خيال خود دير آمدن يا نيامدن او را به دليل تصادف اتومبيل تجسم کنيد يا اين که تصور کنيد او با تأخيرش خواسته به شما بي احترامي کند و به اين علت سر موقع حاضر نشده است، بدون شک واکنش و برخورد شما با آن شخص بسيار متفاوت خواهد بود.
نظر به اين که رفتار، کردار و بروز احساس هاي هر فرد ناشي از برداشت هايي است که از دنياي پيرامون خود دارد و با علم به اين که باورها، انديشه ها، پندارها و تصويرهاي ذهني، اساس رفتار، عملکرد و احساس هاي افراد را شکل مي دهند، و هم چنين تصويرهاي ذهني افراد - مثبت يا منفي- بر اثر تکرار، شکل واقعيت به خود مي گيرند، هر کس با عشق و علاقه ي زياد و با تلاش و کوشش فراوان مي تواند وارد عمل شود و دگرگوني هاي اساسي در خود به وجود آورد و مي تواند افکار خود را مهار، انديشه هاي مثبت را جذب و افکار منفي خود را دفع نمايد و در نتيجه، داراي روحيه اي بهتر باشد و از زندگي خود بيش تر لذت ببرد.
منبع مقاله :
اميري، شاهرخ؛ (1387) خوشبختي- بدبختي انتخاب با توست! تهران: نشر قطره، چاپ اول.
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}